Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

15 Soal dan Jawaban Seputar Present Perfect Continuous Tense

Soal PG Present Perfect Continuous Tense

1. We can't go out because it ________________ all day.
A) rains
B) is raining
C) rained
D) has been raining

Jawaban: 
D) has been raining


2. He's out of breath because he ________________ for an hour.
A) runs
B) ran
C) has been running
D) is running

Jawaban: 
C) has been running


3. How long ________________ you been speaking English?
A) do
B) did
C) are
D) have

Jawaban: 
D) have


4. They are tired because they ________________ the house for hours.
A) are cleaning
B) have been cleaning
C) cleaned
D) have cleaned

Jawaban: 
B) have been cleaning


5. What ________________ you been doing all day?
A) is
B) was
C) have
D) do

Jawaban: 
C) have


6. I ________________ this novel for a while.
A) read
B) am reading
C) have read
D) have been reading

Jawaban: 
D) have been reading


7. They ________________ each other since high school.
A) know
B) have known
C) are knowing
D) is knowing

Jawaban: 
B) have known


8. She's in great shape because she ________________ yoga for years.
A) does
B) has done
C) did
D) has been doing

Jawaban: 
D) has been doing


9. How long ________________ you been working at this job?
A) are
B) do
C) does
D) have

Jawaban: 
D) have


10. I can't come to the phone because I ________________.
A) talk
B) have talked
C) talked
D) have been talking

Jawaban: 
D) have been talking


11. ________________ you been playing the piano recently?
A) Are
B) Did
C) Will
D) Have

Jawaban: 
D) Have


12. I'm exhausted because I ________________ the presentation for hours.
A) have prepared
B) prepare
C) prepared
D) have been preparing

Jawaban: 
D) have been preparing


13. ________________ you been watching TV all night?
A) Do
B) Have
C) Will
D) Is

Jawaban: 
B) Have


14. She's tired because she ________________ the marathon for hours.
A) has run
B) runs
C) ran
D) has been running

Jawaban: 
D) has been running


15. How long ________________ you been studying for the exam?
A) do
B) are
C) does
D) have

Jawaban: 
D) have