Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

11 Soal dan Jawaban Seputar Past Future Perfect Tense

Soal PG Past Future Perfect Tense 

1. By next week, they __________ all the necessary repairs.
A) will have completed
B) would have completed
C) will have been completing
D) would have been completing

Jawaban: 
A) will have completed


2. He __________ the project before the deadline.
A) will have finished
B) would have finished
C) will have been finishing
D) would have been finishing

Jawaban: 
A) will have finished


3. By the time she wakes up, the sun __________.
A) will have risen
B) would have risen
C) will have been rising
D) would have been rising

Jawaban: 
A) will have risen


4. They __________ their journey before the storm hit.
A) will have started
B) would have started
C) will have been starting
D) would have been starting

Jawaban: 
B) would have started


5. By the end of the year, she __________ her goals.
A) will have achieved
B) would have achieved
C) will have been achieving
D) would have been achieving

Jawaban: 
A) will have achieved


6. He __________ a lot of experience by the time he graduates.
A) will have gained
B) would have gained
C) will have been gaining
D) would have been gaining

Jawaban: 
A) will have gained


7. By the time they reach the party, the music __________.
A) will have started
B) would have started
C) will have been starting
D) would have been starting

Jawaban: 
A) will have started


8. They __________ the project before the deadline.
A) will have completed
B) would have completed
C) will have been completing
D) would have been completing

Jawaban: 
A) will have completed


9. By next month, he __________ all his dues.
A) will have paid
B) would have paid
C) will have been paying
D) would have been paying

Jawaban: 
A) will have paid


10. She __________ her homework before the teacher came.
A) will have finished
B) would have finished
C) will have been finishing
D) would have been finishing

Jawaban: 
B) would have finished


11. By the time they wake up, we __________ breakfast.
A) will have cooked
B) would have cooked
C) will have been cooking
D) would have been cooking

Jawaban: 
A) will have cooked